Hatha Yoga Mijdrecht

 Yoga alleen voor Dames

iedere donderdag ochtend van 9:30 tot 10:45 uur.

Voor alle Vrouwen die graag samen Yoga willen beoefenen zonder mannen in de les.


"1 Eylül 09:30-10:45 saatleri arasında  adresimizde ‘Kadınlara özel Yoga’ derslerimize başlıyoruz. T

Tüm kadınlar için yogayı erişilebilir kılmak adına açılan bu derste amacımız; kadınların fiziksel güçlenmesi, esnekliğin ve hormonel dengenin sağlanması olduğu kadar, pozlarla eş zamanlı uygulanan nefeslerle birlikte nefes farkındalığını geliştirmek, nefes aracılığıyla beden ve zihin arasında köprü kurmak ve bu vesile ile kendimizi şifalandırarak keşif yolculuğunda bulunmak. Derslerimiz her seviyeye ve yasa uygundur. Kişisel ilgimiz ve profesyonel rehberliğimiz hizmetimizin merkezindedir. Derslerimiz Hollandaca verilmektedir. Her turlu sorunuz için bize e-mail aracılığı ile info@hathayogamijdrecht.nl veya telefon numaramız 0681925818 ulaşabilir ve kayıt olabilirsiniz.


 


 السيادة الأعزاء،

اعتبارًا من 1 سبتمبر ، سنعطي دروس

يوك خاصة النساء . من الساعة 9:30 صباحًا حتى الساعة 10:45 صباحًا. دروس اليوك متنوعة في المحتوى ومناسبة لجميع الأعمار. من خلال تعلم التحكم في التنفس ، تصبح أكثر وعياً بجسمك وتكتشف حدودك وتوسعها. يأتي التفكير في الراحة ، ويتم إنشاء الفضاء والنمو والبصيرة. الاهتمام الشخصي والتوجيه المهني أمرآ أساسيان. الدروس تعطى باللغة الهولندية.

يمكنكم التسجيل على طريق الرتنت؛info@hathayogamijdrecht.nl

أو الاتطال برقم الهاتف؛ 0681925818.


Als je twijfelt over of Yoga voor moslima wel mag, in de les hebben we respect voor ieder geloof en wordt er niet gesproken of ingegaan op een Religie. En bedenk eens dat je eigenlijk al jaren lang yoga beoefend alleen is dat meer bekend bij je als de Salat. Zonder enige twijfel is een van de meest bekende yogapositie de Balasana, oftewel de kinderpositie. Het is bijna identiek aan de Soedjoed. En wanneer je vergelijkingen trekt tussen yoga en andere posities van de Salat, zal je zien dat ze je bekend voorkomen. Hieronder vind je een aantal Salatposities samen met de meest vergelijkbare yogahoudingen en hun voordelen voor de gezondheid:

Staand: Qiyam en Namaste

Tijdens de Qiyam (Namaste) is er een gelijkmatige lichaamsgewichtsverdeling aan beide voeten. Dit verlicht het zenuwstelsel en verhelderd de balans van het lichaam. Het lichaam is geladen met positieve energie. 

Buigend:Ruk’u Ardha Uttanasana

Bij de ruk’u (Ardha Uttanasana) rek je de spieren van de onderrug volledig uit. Ook het bovenlijf, de dijen en de kuiten worden gestrekt. Het bloed wordt tijdens deze positie naar het bovenlichaam gepompt. De vitale spiergroepen in je onderbuik worden getraind, denk hierbij aan de maag en nieren.

Zittend:Julus en Vajrasana

Julus (Vajrasana) helpt bij de ontgifting van de lever en stimuleert de darmbeweging van de dikke darm. Deze positie helpt de spijsvertering om de inhoud van de maag naar beneden te drukken. Het helpt bij het genezen van aderen en gewrichtspijn, verhoogt de flexibiliteit en versterkt de bekkenbodemspieren.

Neerknieling: Soedjoed Balasana

Sujud is de meest belangrijke positie in het gebed. Deze positie stimuleert de frontale cortex van de hersenen. Dit brengt het hart op een hogere positie dan de Hersenen, daardoor neemt de bloedstroom in de bovenste gebieden van het lichaam toe.

de het zorgt voor de juiste positie van de foetus bij zwangere vrouwen, verlaagt de hoge bloeddruk, verhoogt de souplesse van de gewrichten en spieren en vermindert stress, angst, duizeligheid en vermoeidheid. 


Als je een keer verhinderd bent laat het even weten. Vrijwel altijd is er dan gelegenheid de les op een ander moment in te halen. Het makkelijkst is een app te sturen, te bellen naar 06-81925818 of e-mail naar info@hathayogamijdrecht.nl


Een proefles is €12,50. daarna wordt de contributie á €11,- per les berekend tot eind van het seizoen. De contributie sept-dec. Is €165,- voor 15 lessen of er is ook een strippenkaart.

Dit mag contant betaald  of overgemaakt worden naar: 

NL55ABNA0847994813 t.a.v. B. Put-Carstens te Mijdrecht. Vermeld hierbij je naam en lesdag !

 

Contact:


info@hathayogamijdrecht.nl  06-81925818

K.v.K. 53343735

Burgemeester Haitsmaplein 23

3641 EW  Mijdrecht


Ik ben aangesloten bij de Vereniging van Yoga docenten Nederland. Dat houdt in dat diverse verzekeringsmaatschappijen geheel of gedeeltelijk de contributie kunnen vergoeden.  VYN nummer: 4212.

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.

OK