Hatha Yoga Mijdrecht

Henna is een mooie manier om je lichaam te sieren. We werken met de beste kwaliteit  Henna, maar het is een natuur product en zijn we niet aansprakelijk als er allergische reactie komt door de Henna.  Het is altijd mogelijk om een test te doen als je het niet zeker weet.


Waar komt Henna vandaan?

Het kleuren van handen, voeten, nagels en haren met henna is al een heel oud gebruik dat, zoals vele andere cosmetische toepassingen, al bekend was bij de oude Egyptenaren. Bij opgravingen zijn mummies gevonden, waarvan uit onderzoek gebleken is dat hun nagels gekleurd waren met henna. Al van oudsher zijn er henna tradities bekend bij verschillende volken in verschillende landen (denk aan Noord-Afrika, Midden-Oosten en India). Elk volk heeft zo zijn eigen motieven, gewoonten en gebruiken, maar over het algemeen kun je wel stellen dat Henna Kunst een echte vrouwenaangelegenheid is.


Stijlen en technieken

Verschillende landen betekent verschillende stijlen en verschillende manieren van henna aanbrengen. Volgens de Marokkaanse techniek wordt de henna met een spuitje aangebracht en de versieringen kenmerken zich door hun geometrisch karakter. In het Midden-Oosten worden de veelal bloemmotieven aangebracht met een puntzakje. In India gebeurt het op eenzelfde wijze en zijn het vaak de waaiertjes, paisleys en traantjes die de boventoon voeren.

Maar een eigen afbeelding is ook altijd mogelijk.


Henna op de huid

Henna geeft een oranje/bruine kleur af op de huid. Deze kleur varieert van licht oranje tot diep  mahonie. De kleurintensiteit is afhankelijk van een aantal factoren, o.a. hoe lang de hennapasta heeft kunnen intrekken in de huid en op welk lichaamsdeel het is aangebracht (handpalmen en voetzolen zorgen voor een zeer donker resultaat, terwijl een versiering in de halsstreek nauwelijks opvalt). Deze factoren bepalen ook de houdbaarheid van de versiering. Wederom op handpalmen en voetzolen blijft de versiering het langst zichtbaar, gemiddeld drie weken. Op andere lichaamsdelen is dat gemiddeld twee weken. De hennaversiering vervaagt geleidelijk naarmate de huid zich vernieuwt. Dit proces duurt tussen de één en vijf weken. Dit verschilt per persoon.


Om de levensduur van de versiering te optimaliseren, dient de huid goed te worden verzorgd. Eén dag voor het aanbrengen van de henna is het goed om de huid te scrubben, zodat alle dode huidcellen verdwenen zijn en de henna optimaal kan intrekken. Als de versiering eenmaal op de huid zit, is het belangrijk om de huid goed te hydrateren. Dus goed insmeren met een verzorgende olie. Sauna, scrub, schoonmaak en chloor e.d. zorgen ervoor dat je huid zich sneller vernieuwt en de versiering dus sneller doen vervagen. Wanneer je zo lang mogelijk van je hennaversiering wil genieten, vermijdt deze boosdoeners dan zoveel als mogelijk is.


Is Henna gevaarlijk?

Zoals je nu hebt kunnen lezen is Henna een natuurproduct dat al duizenden jaren in gebruik is onder verschillende bevolkingen.  Helaas zijn er ook henna producenten  die de gezondheid niet zo nauw nemen en chemische middelen toevoegen aan natuurlijke henna.  Natuurlijke henna kleurt op de huid oranje/rood/bruin. Dat is o.a. afhankelijk van hoe lang de hennapasta op de huid heeft kunnen intrekken. Hoe langer, hoe donkerder het kleurresultaat zal zijn. Op de handpalmen en voetzolen kan natuurlijke henna wel diep mahonie tot bijna zwart kleuren omdat de huid hier dik en stevig is. Natuurlijke henna is veilig voor de huid en werd in vroeger tijden zelfs als medicijn gebruikt tegen allerlei kwaaltjes zoals bijvoorbeeld eczeem.

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.

OK