Hatha Yoga Mijdrecht

Het onderwerp van mijn lezing is de relativiteitstheorie van Einstein.Als wetenschapper is Einstein absoluut de meest beroemde Natuurkundige van de afgelopen eeuw. Deze beroemde theorie is typisch zo'n theorie waarvaniedereen bevestigt ervan ‘gehoord’ te hebben. Velen beweren zijn relativiteitstheorie ‘te kennen’. Een klein aantal durft het aan te beweren het ‘door te hebben’. Maar bij nader inzien zijn het maar weinig mensen die de theorie echt begrijpen.


Wij mensen hebben iets met tijd. Gek genoeg geven we onszelf en elkaar nauwelijks de tijd. Maar gelukkig: tijd heb je niet … tijd maak je. Ik nodig je uit om even rustig de tijd te nemen om langer stil te staan bij relatieve tijd. Een beroemd filosoof beweerde zelfs dat tijd slechts een menselijke noodzaak was omdat anders alles tegelijkertijd zou gebeuren. Met Einstein wordt tijd persoonlijk en zelfs een vierde dimensie. De tijd zal het leren.


We voelen elke dag de zwaartekracht en Einstein beweert dat die kracht eigenlijk niet bestaat. Wat we voelen is het resultaat van de gekromde ruimte die we ervaren als zwaartekracht. Einstein voorspelde terecht het bestaan van zwarte gaten en zwaartekracht golven die we relatief recent hebben kunnen meten.


Opgeven kan via info@hathayogamijdrecht.nl of app naar 06-89125818

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.

OK