Hatha Yoga Mijdrecht


Zondag 2 April

Lezing “Chaos Theorie”


Door Natuurkundige Kees GriffioenChaos is een waanzinnig fascinerend verschijnsel wat velen onterecht interpreteren als wanorde. Chaos speelt namelijk een fundamentele rol in de natuur en daarmee ook ons leven. Ik voorspel dat je na mijn lezing Chaos overal zal herkennen maar nooit meer zal ervaren als ervoor. Ik daag je uit om even de waan van de dag te doorbreken met een filosofisch uitstapje.


We ervaren chaos elke dag en daarmee lijkt chaos een natuurlijk onderdeel van het leven. Maar het leven is veel gekker en nog veel meer onvoorspelbaar dan we denken. We beleven dagelijks verrassende wendingen en ik durf te beweren dat het fenomeen Chaos daar een cruciale rol in speelt. Echter deze chaos is wel heel anders dan veel mensen denken. Chaos maakt namelijk processen weliswaar onvoorspelbaar maar wel binnen specifieke grenzen en met een hele bijzondere structuur. Fractals, zoals de wereldberoemde Mandelbrot fractal, spelen hier een belangrijke rol. Nieuwsgierig?


Het onderwerp chaos nodigt uit om er even goed de tijd voor te nemen en om er rustig over na te denken. In een tijd waar we leven met de waan van de dag en waarin alles een planning heeft, is het nemen van tijd voor de goede dingen in het leven een weldaad. Ik beloof dat het geen wiskundige lezing wordt maar juist een belichting van de filosofische kant van het onderwerp.


Deze lezing wordt gegeven op Zondagmiddag 2 april van 15:00 tot 17:00 uur door Natuurkundige Kees Griffioen 

Kosten zijn €22,- incl Koffie, thee enz. en een borrel achteraf. 

Opgeven kan via een mailtje naar Info@hathayogamijdrecht.nl 


Als je daarna nog na wilt genieten kan je goed eten bij “het Rechthuis in Mijdrecht” (wel even reserveren van te voren) parkeren kan gratis voor de deur.


Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.

OK