“In het Nu!”     Hatha Yoga Mijdrecht

Bekkenbodemtherapie


Bekkenbodemtherapie is een methode, waarbij je leert de spieren van de bekkenbodem te voelen en bewust te gebruiken. Urine incontinentie zelf is geen ziekte, maar een symptoom van een anatomische afwijking van de bekkenbodem. Incontinent zijn is een veel voorkomend probleem, het komt voor bij een kwart tot ruim de helft van alle volwassen vrouwen.


De bekkenbodem heeft drie functies, het steunen (van blaas, baarmoeder en darm), openen en sluiten. De bekkenbodemspieren kunnen te gespannen of te slap zijn. Ook kan het zijn dat deze spieren niet op de goede manier of op het juiste moment functioneren.

Omdat de spieren van de bekkenbodem zelf niet goed te zien zijn, is het soms moeilijk om ze goed te gebruiken en te trainen. Door middel van uitleg en oefeningen kan je de bekkenbodemspieren beter onder controle krijgen. Zodat er minder makkelijk ongewild urine wordt verloren.

Iedereen kan problemen krijgen doordat de bekkenbodem niet goed werkt. (Als er een anatomische verandering of verzakking bestaat, kunnen bekkenbodem oefeningen dit niet meer ongedaan maken, alhoewel de klachten van een verzakking wel eens willen verminderen). 


Een van de meest voorkomende vormen van bekkenbodem klachten zijn: 

-Ongewild verlies van druppels urine tijdens inspanning, zoals springen, bukken, tillen, hoesten, niezen & lachen. 

-Veelvuldig optredende, plotselinge, hevige, niet te onderdrukken aandrang om te plassen.

-Ongewild verlies van ontlasting, of vaak moeizaam ontlasting kwijt kunnen (obstipatie).


Er is geen taboe, dus neem gerust contact op voor meer informatie, en wat de mogelijkheden zijn. De privé lessen zijn €60,- en duren gemiddeld een uur.

Contact:


info@hathayogamijdrecht.nl  

06-81925818

K.v.K. 53343735

Burgemeester Haitsmaplein 23

3641 EW  Mijdrecht


Ik ben aangesloten bij de Vereniging van Yoga docenten Nederland. Dat houdt in dat diverse verzekeringsmaatschappijen geheel of gedeeltelijk de contributie kunnen vergoeden.  VYN nummer: 4212.

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.

OK