“In het Nu!”     Hatha Yoga Mijdrecht

Acupunctuur


Oor-acupunctuur of Auriculotherapie is een combinatie van Chinese & Westerse visie van acupunctuur  om het zelfregulerende of zelfgenezend vermogen van het lichaam te bevorderen.  De acupunctuur kan worden ingezet voor een breed scala aan klachten, waarmee de interne organen & systemen beïnvloed kunnen worden daardoor is het effectief bij het reduceren van pijnklachten of het verminderen van chronische en andere lichamelijke klachten. 


De vaak voorkomende behandelbare klachten zijn: 

*Allergie zoals Hooikoorts, *Hormonale klachten (overgang), *Burn-out en stress gerelateerde klachten, *Schouderklachten / Tennis elleboog, *Ontstekingen / Immuunsysteem, *Eczeem, *Maag en Darmklachten.


Behandeling gebeurt door de reflexpunten van het uitwendige oor te stimuleren, door steriele naalden welke na ongeveer 20-30 minuten worden verwijderd of er kan gebruik gemaakt worden van een verblijfsnaald.  (Deze kunnen gedurende enkele dagen tot weken blijven zitten). Houdt je niet van naalden is het ook mogelijk om kleine balletjes met een pleister vast te zetten op de oorschelp.


Acupunctuurpunten komen overeen met de 'trigger'-punten van het zenuwstelsel waar veel zenuwen bij elkaar komen. Een acupunctuur naald veroorzaakt via een prikkeling het autonome zenuwstelsel en normaliseert deze functie. In de hersenen en het ruggenmerg komen endorfines en noradrenaline vrij met als resultaat een verminderde pijngewaarwording en een verminderende spierspanning, daardoor verbeterd het zelf genezend vermogen van het lichaam.


Het eerste consult is €60,- en duurt ongeveer een uur. Daarna is een consult €30,-en duurt ongeveer een half uur (in overeen stemming met het behandelplan). 

Neem gerust contact op voor meer informatie, en wat de mogelijkheden zijn. Dit  kan via app, mail of een belletje naar 06-81925818


Contact:


info@hathayogamijdrecht.nl  06-81925818

K.v.K. 53343735

Burgemeester Haitsmaplein 23

3641 EW  Mijdrecht


Ik ben aangesloten bij de Vereniging van Yoga docenten Nederland. Dat houdt in dat diverse verzekeringsmaatschappijen geheel of gedeeltelijk de contributie kunnen vergoeden.  VYN nummer: 4212.

Opleiding gevolgd bij Verera

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.

OK