Opbouw van de les

Wij zijn geen Hip & trendy school en gebruiken geen muziek, maar onderwijzen in de oude wijsheden met gedegen kennis en ervaring.  

Hatha yoga is één van de meest lichamelijke vormen van yoga en richt zich op focus, concentratie en alle zintuigen, spieren, organen, zenuwen en botten. De ăsana’s (oefeningen) worden rustig ingesproken. Hierdoor leer je te concentreren en te luisteren naar de signalen die jouw lichaam geeft. Door bewust van de adem te zijn, en deze te betrekken bij het opbouwen en uitvoeren van de ăsana’s, wordt je bewust waar eventuele persoonlijke barričres liggen. Op deze manier bepaalt ieder zijn eigen niveau en is er geen prestatie, zodat de eigen grenzen kunnen worden opgezocht en verlegd, maar niet over de grenzen wordt heen gegaan.

De lessen bestaan uit de volgende onderdelen:

  • Diverse lichamelijke ăsana’s ondersteund vanuit de adem. Er ontstaat meer evenwicht tussen lichaam en geest, en neemt de souplesse toe. 
  • Doordat er actief wordt gewerkt met de adem is er concentratie,Hierdoor kan er rust ontstaan in het denken en kalmeert het de emoties.
  • Concentratieoefeningen zoals meditatie dat leidt tot (geestelijke) bewustwording.
  • Ontspanningsoefeningen.

Wanneer je meer wilt weten over ruimte bij de lessen of prijzen, neem dan gerust contact met mij op.


© Currenttime 2019